vrijdag 13 januari 2017

Sneeuw en een werkje tussendoor

Vrijdag is markdag in Emmen en dan staan de stofkramen er ook. Alleen vandaag dus niet. Vanacht is er sneeuw gevallen en ik vermoed dan de stoffenmannen/ vrouwen zich nog eens lekker hebben omgedraaid in hun bed. En dat neem ik ze totaal niet kwalijk. Zelf had ik het ook vrij snel gezien daar op de markt. Het was een natte boel en mijn laarzen werden al snel nat. Dus ik heb de groenten en het brood gehaald, wat nootjes voor dochterlief en ben gauw weer naar de auto gestiefeld. Maar goed, geen stof dus voor de achterkant van de quilt. Dat zal nog even moeten wachten.

In de tussentijd heb ik nog wat anders liggen. Ik ben daar al wat mee bezig geweest. Een tijdje terug namelijk was ik wat snippers aan het "opruimen" door ze aan elkaar te naaien. Ineens dacht ik hé, dat lijkt wel een vaas of bloempot. Dus besloot ik wat stengels en bloemen te knippen en een achtergrond erbij te maken. Alleen werkte dat dus niet. Het klopte niet. Te simpel, nou ja, gewoon niet goed. Eerst dacht ik dat het aan de achtergrond lag. Dus probeerde ik die achtergrond op te vullen met confetti van stof. Ik besloot al snel dat het niet werkte. Dat ik een haat-liefde verhouding heb met confetti quilten helpt natuurlijk ook niet. Ik vind het vaak prachtig bij anderen, maar bij mijn eigen werk kan ik niet verder kijken dan de snippertjes stof. Misschien komt dat nog een keer, maar deze keer werkt het niet.

Toen dacht ik misschien werken grotere stukken stof als achtergrond. Dit heb ik geprobeerd, los en aan elkaar maar nee, dat dus ook niet. Ik heb nog een hek op de achtergrond overwogen, maar inmiddels ben ik tot de conclusie gekomen het totaal anders aan te pakken. Ik houd je op de hoogte van de progressie.

Voor de bloemen heb ik een ander plan. Ik heb ze tenslotte al geknipt dus dan kan ik daar net zo goed een leuk quiltje van maken om aan de wand te hangen. Misschien kan ik daar wel wat snippers stof bij gebruiken. Wie weet.

Ik publiceer dit stuk nu eventjes zonder foto's aangezien ik nog altijd niet door heb hoe ik ze er zelf op kan zetten. Tja wat kan ik zeggen. Elke gek heeft zijn gebrek... Toch maar weer om hulp vragen van het weekend. Ik zie mijn man al geamuseerd kijken: weet je het nou nog niet. En dan denk ik: ach, elke keer als jij de naaimachine wil gebruiken moet ik het garen er voor je inrijgen. Dit gaat al jaren zo, dus....

De bloemenvaas met achtergrond