dinsdag 6 december 2016

Het vogelgriep virus en quilten

Vorig jaar kocht ik drie kippen. Mooie australorp kippen, een zwarte, grijze en een witte. Het idee was om ze overdag lekker te laten rond lopen in een afgezet stuk tuin van zo'n tien bij vijftien meter. En dus geschiedde. Tot ik een half jaar later de grijze kip vond, de veren uitgetrokken en in haar linkerzij een groot gapend gat. Ze leefde nog maar was niet meer te redden. Ik dacht toen dat het een steenmarter was geweest en dus deed ik de overgebleven kippen later naar buiten en in de middag eerder naar binnen. Dat ging een half jaar goed. Inmiddels had ik drie kippen er bij gekocht en het was bijna zover dat alle dames bij elkaar konden.

Toen vond ik de witte australorp. Zij was al dood en was er op dezelfde manier aan toe. Veren uitgetrokken en in haar geval haar rechterzij weggegeten. Uit het gedrag van de andere kippen concludeerde ik dat het een roofvogel moest zijn geweest en dat werd bevestigd door mensen uit de buurt die hetzelfde hadden meegemaakt.

Gelukkig hadden we net een grote overdekte ren gemaakt want de hele dag buiten lopen kon niet meer. Dus trok ik iedere middag de tuin in om mijn vogels toch nog wat vrijheid te kunnen geven. Iedereen blij, de kippen met hun scharreltijd en ik met mijn steeds netter wordende tuin. Je moet jezelf tenslotte wel anderhalf uur bezig houden.

En toen kwam het vogelgriep virus. Inmiddels was de zwarte australorp overleden aan de pokken dus ik heb er nu dus nog drie. Je kan je voorstellen dat ik op deze zeer zuinig ben. Naar buiten gaan ze dus niet nu. Dat zou zeer onverstandig wezen. Alle tegenslag ten spijt heb ik nu wel meer tijd 's middags om te besteden aan patchwork en quilten. Dus ben ik weer begonnen aan de grote quilt voor ons bed en ben ik ook begonnen aan een klein paperpiece project. Wie had ooit gedacht dat ik ooit nog zou gaan paperpiecen! Over dit project meer in de volgende blog.