donderdag 27 oktober 2016

Even er tussenuit

Vorige week zijn mijn man en ik er even vijf dagen tussenuit geweest. Op vakantie gaan is in ons huishouden niet zo eenvoudig. Twee honden en sinds een jaar ook drie kippen plus nog een vogeltje binnenshuis. Maar mijn dochter, die inmiddels 21 jaar is, had herfstvakantie en vond het niet erg om het huis voor zichzelf te hebben en de zorg voor de dieren op zich te nemen. Bovendien kwam mijn zoon ook nog even voor een lang weekend naar huis om te helpen. Hij studeert sinds september in Leiden en woont daar ook.
Dat was dus goed geregeld en dus togen we naar Zuid-Frankrijk waar mijn moeder al zo'n goede 23 jaar woont. We stopten even tussendoor in Lyon waar we overnachtten in een prachtig luxe hotel, een verrassing van mijn man.
De hal van het hotel, een voormalig klooster


De volgende dag hebben we nog even de basiliek in Lyon bekeken waar tot onze verbazing onder de basiliek nog een volledig ingerichte kerk zat voor allerdaags gebruik zeg maar.
De basiliek van LyonBij mijn moeder was het prachtig weer. 's Ochtends wel fris en ook 's avonds koelde het af, maar in de middag was  het goed vertoeven in de zon en zo'n 18 tot 20 graden. Heel aangenaam.

Ook creatief gezien ben ik er tussenuit geweest. Even geen quilten en stofjes, maar in plaats daarvan heb ik de afgelopen weken regelmatig getekend. Ik denk dat het gemakkelijk meer dan 25 jaar geleden is dat ik voor het laatst getekend heb. Ik vroeg me af of het uberhaupt nog wel kon en dus kocht ik een boekje met lege blaadjes en een doosje met potloden en ben ik begonnen.
Nu zal je misschien denken: wat heeft tekenen nu met quilten te maken. In het geval van de wereld van art quilts best heel veel. Nu maak ik eigenlijk altijd abstracte art quilts, maar tekenen oefent je oog wel, zeker als je dingen natekent zoals ik nu doe. En misschien zal ik in de toekomst wel wat tekeningen integreren in mijn quilts zoals veel andere mensen doen, je weet maar nooit. Bovendien is het wel leuk om naast het abstracte ook het figuratieve te oefenen. Vooral het portret tekenen heeft me gegrepen. De extra uitdaging om de foto in ieder geval redelijk gelijkend te krijgen bevalt me wel.

Mijn zoon was het eerste "slachtoffer"

Daarna was mijn dochter aan de beurt

Ook allerdaagse voorwerpen worden nagetekend
Ik ga zeker door met tekenen. Inmiddels moet ik toch ook eens door met mijn quilt. Een schetsboek is sneller gepakt, maar ergens moet ik toch ook de tijd vinden om weer eens achter de naaimachine te kruipen al is dat wat lastiger.